Keresés
Beszállítók:

Kulcsszó:


Jelenleg 7677 termék
található a weboldalunkon

Részletes kereső
 
Beszállítók 
Facebook
 
Hírlevél

E-mail:

 
Videó

 
Együttműködő partnereink... 
Belépés
 
Akciós ajánlatok
trixie 30742 kabát Plaisir 45cm
trixie 12245 Silver Reflect nyakörv, M-L, türkiz-ezüst
trixie 8878 római rom akv.dísz
trixie 67033 siena kabát xs 30cm
 
Partnereink
 
Nyelvi beállítás
 

Kullancs Eltávolító kanál

Árainkról az 'Üzletek melyeket ajánlunk'
menüpont alatt található címeken
tud érdeklődni!

KULLANCS-ELTÁVOLÍTÓ KANÁL


A kullancsot a csípéstől számított legrövidebb időn belül szakszerűen el kell távolítani! A nem szakszerűen történő eltávolítással (a kullancs testének szorongatásával, gyötrésével) és az eltávolítás késleltetésével fertőződés veszélynek van kitéve a csípett áldozat.


A kullancs-eltávolító kanál orvostechnikai eszköz. A kullancs-eltávolító kanál úgy képes eltávolítani a bőrbe fúródott kifejlett, vérrel szívott kullancsot, hogy az eltávolítás során az eszköz nem szorítja meg a kullancs testét, hanem az áldozat bőrére fejti ki a speciális hatást, melynek eredményeképpen a rögzülését vesztett kullancs a kanál kávájába dől.


Miért lényeges az, hogy a kullancsot gyötrés nélkül távolítsuk el?
Ha a kullancsot bármilyen fizikai- (pl.: nyomás, „satuba” szorítása pl. szemöldök csipesszel stb.) vagy kémiai (pl.: kenőcs, olaj stb.) hatás éri, akkor gyötrődése, fuldoklása, vagy haláltusája okán kórokozókat köphet, öklendezhet a bőrben lévő szúrcsatornájába, így okozva fertőződést. Azonban, ha a kullancs eltávolítás úgy történik, hogy nem gyötörjük, akkor mindez nem történik meg.

Mi az előnye annak, ha a kullancs nem üríti testváladékait az általa szúrt sebbe?
A kullancsban számos, veszélyes mikroorganizmus (protozoon, baktérium és vírus) él. Amennyiben ezek a kórokozók átjutnak a kullancs szervezetéből a csípett egyénbe, vagy kedvencállatba, akkor az fertőződik.


Mire alkalmas a kullancs-eltávolító kanál?
Az eszközzel a bőrből élve gyötrés nélkül fertőződés mentesen távolítható el a kifejlett, vérrel szívott kullancs.


Mire nem alkalmas a kullancs-eltávolító kanál?
A kullancsfajok egyedfejlődési alakjainak (lárváknak, nimfáknak) eltávolítására nem alkalmas az eszköz. A lárvákat és a nimfákat injekcióstû hegyével pöccintsük ki a bőrből. Nem alkalmas az eszköz a kifejlett kullancsok eltávolítására olyan testtájról, ahova nem fér be (pl.: hallójárat, orrkagylók belső- és a szájüreg zúgai stb.). Ezért rendkívüli esetben kullancs eltávolítás miatt forduljon háziorvosához.


Hogyan kell tárolni a kullancs-eltávolító kanalat?
A kullancs-eltávolító kanál gyermekek elől elzárva tartandó. Nedvességtől, valamint sugárzó hőhatástól óvjuk az eszközt.


FIGYELEM! A szakszerűen eltávolított kullancs fontos biológiai információkat hordoz. Annak kiderítésére, hogy a kullancs csípte áldozat megfertőződhetett-e a Lyme boréliák valamely törzsével (népiesen Lyme kórral)már létezik a gyógyszertárakban is kapható kullancs diagnosztikum, a kullancs teszt. Ez a teszt néhány perc alatt választ ad arra hogy a fellelt kullancs fertőzhetett-e vagy sem. Ha az eredmény pozitív az még nem jelenti feltétlen azt, hogy megfertőződtünk, de a csípés helyének megfigyelését teszi szükségessé. Ha bármilyen a Lyme betegségre utaló tünetet észlel, akkor feltétlen konzultáljon a háziorvosával.