Keresés
Beszállítók:

Kulcsszó:


Jelenleg 6941 termék
található a weboldalunkon

Részletes kereső
 
Beszállítók

 
Facebook
 
Hírlevél

E-mail:

 
Videó

 
Együttműködő partnereink... 
Belépés
 
Akciós ajánlatok
Tetra Pond Sticks 1 L
KT: trixie 16535 Dog Prince Softline állítható póráz, XS-S
trixie 67337 Certaldo kabát (M) 45cm fehér
trixie 67275 pulóver Assisi (M) 45cm kék
 
Partnereink
 
Nyelvi beállítás
 

Kullancs Eltávolító kanál

Árainkról az 'Üzletek melyeket ajánlunk'
menüpont alatt található címeken
tud érdeklődni!

KULLANCS-ELTÁVOLÍTÓ KANÁL


A kullancsot a csípéstől számított legrövidebb időn belül szakszerűen el kell távolítani! A nem szakszerűen történő eltávolítással (a kullancs testének szorongatásával, gyötrésével) és az eltávolítás késleltetésével fertőződés veszélynek van kitéve a csípett áldozat.


A kullancs-eltávolító kanál orvostechnikai eszköz. A kullancs-eltávolító kanál úgy képes eltávolítani a bőrbe fúródott kifejlett, vérrel szívott kullancsot, hogy az eltávolítás során az eszköz nem szorítja meg a kullancs testét, hanem az áldozat bőrére fejti ki a speciális hatást, melynek eredményeképpen a rögzülését vesztett kullancs a kanál kávájába dől.


Miért lényeges az, hogy a kullancsot gyötrés nélkül távolítsuk el?
Ha a kullancsot bármilyen fizikai- (pl.: nyomás, „satuba” szorítása pl. szemöldök csipesszel stb.) vagy kémiai (pl.: kenőcs, olaj stb.) hatás éri, akkor gyötrődése, fuldoklása, vagy haláltusája okán kórokozókat köphet, öklendezhet a bőrben lévő szúrcsatornájába, így okozva fertőződést. Azonban, ha a kullancs eltávolítás úgy történik, hogy nem gyötörjük, akkor mindez nem történik meg.

Mi az előnye annak, ha a kullancs nem üríti testváladékait az általa szúrt sebbe?
A kullancsban számos, veszélyes mikroorganizmus (protozoon, baktérium és vírus) él. Amennyiben ezek a kórokozók átjutnak a kullancs szervezetéből a csípett egyénbe, vagy kedvencállatba, akkor az fertőződik.


Mire alkalmas a kullancs-eltávolító kanál?
Az eszközzel a bőrből élve gyötrés nélkül fertőződés mentesen távolítható el a kifejlett, vérrel szívott kullancs.


Mire nem alkalmas a kullancs-eltávolító kanál?
A kullancsfajok egyedfejlődési alakjainak (lárváknak, nimfáknak) eltávolítására nem alkalmas az eszköz. A lárvákat és a nimfákat injekcióstû hegyével pöccintsük ki a bőrből. Nem alkalmas az eszköz a kifejlett kullancsok eltávolítására olyan testtájról, ahova nem fér be (pl.: hallójárat, orrkagylók belső- és a szájüreg zúgai stb.). Ezért rendkívüli esetben kullancs eltávolítás miatt forduljon háziorvosához.


Hogyan kell tárolni a kullancs-eltávolító kanalat?
A kullancs-eltávolító kanál gyermekek elől elzárva tartandó. Nedvességtől, valamint sugárzó hőhatástól óvjuk az eszközt.


FIGYELEM! A szakszerűen eltávolított kullancs fontos biológiai információkat hordoz. Annak kiderítésére, hogy a kullancs csípte áldozat megfertőződhetett-e a Lyme boréliák valamely törzsével (népiesen Lyme kórral)már létezik a gyógyszertárakban is kapható kullancs diagnosztikum, a kullancs teszt. Ez a teszt néhány perc alatt választ ad arra hogy a fellelt kullancs fertőzhetett-e vagy sem. Ha az eredmény pozitív az még nem jelenti feltétlen azt, hogy megfertőződtünk, de a csípés helyének megfigyelését teszi szükségessé. Ha bármilyen a Lyme betegségre utaló tünetet észlel, akkor feltétlen konzultáljon a háziorvosával.